Prins Tonny II regeert over Pavertsdarp

Op 11 januari is Tonny Driessen gepresenteerd als nieuwe prins van CV de Paverts. Samen met zijn adjudanten Bas Ketelaar en Theo van Bree zal Tonny II dit jaar over Pavertsdarp regeren onder het motto ‘A-j maor schik heb’. Tonny Driessen staat in de Achterhoek ook bekend als Twan van Zee van het programma Prima Hollandia dat elke zondagmorgen wordt uitgezonden op Optimaal FM.

In een bomvolle residentie Ruimzicht was de spanning om te snijden. In het decor van de COOP-supermarkt stalen Marlot (Bieleveldt) en Dieuwertje (Rikken) de show als kassadames. Nadat vele markante figuren de revue hadden gepasseerd, was het Tonny II die in een kar de zaal binnen werd gereden. De vracht bleek goed, waardoor de nieuwe prins van de Paverts bekend was.

Na de installatie van Tonny II was het aan funkemariechen Noa Angenent om het buutprogramma af te trappen. Net als voorgaande pronkzittingen kreeg ze de sfeer er met een prachtige solodans meteen in.

Vervolgens besteeg Fanfare Sint Lazerus het podium voor een heuse serenade voor de kersverse hoogheid. Dat de bezetting mager was, alleen Robert van Hal en Marien Derksen konden aanwezig zijn, mocht de pret niet drukken. De serenade werd afgesloten met de nieuwe carnavalskraker van Sniederke, de Dikke Trom.

Ook de huidige tijd van het flexwerken kwam aan bod. Henry Welling, alias Bode Flex, vertelde over zijn avonturen als gemeentebode. Het reclameblok, met reclame over Zeddamse ondernemers, leidde tot hilariteit in de zaal. De buut werd afgesloten met zijn nieuwe nummer ‘Met Marie’.

Na de pauze was het de beurt aan ‘Nao dick wo-k in’. Wilbert Evers en Jörg Knuvink betraden als twee vrouwelijke nordic walking-wandelaars het podium. Met grappen over hun huwelijk kregen ze de zaal plat van het lachen.

Ook in de tweede helft van de pronkzitting was er dans. De Hüthumer Funkemariechen maakten hun debuut op het Pavertspodium en deden dit dusdanig dat er massaal om een zugabe werd gevraagd.

De avond werd afgesloten door de mannen van He-j now?! De vierkoppige formatie stond voor de derde keer op de bühne en bracht hun nieuwe nummer Carnavalskoorts ten gehore. Een knallende afsluiter van een prachtige avond.

Deel dit bericht!