Prins Marien regeert over Pavertsdarp

Op 10 januari is Marien Derksen gepresenteerd als nieuwe prins van CV de Paverts. Samen met zijn adjudanten Bennie Snijders en Mark Wissink zal Marien I dit jaar over Pavertsdarp regeren onder het motto ’t Is weer zowiet.

In een bomvolle residentie Ruimzicht was de spanning om te snijden. In de RTL-studio’s was het publiek getuige van de finale van het tv-programma Heel Zeddam Zoekt. Na tal van audities bleek Marien I de winnaar van de talentenjacht, waardoor hij zich een jaar lang Prins van het Pavertsdarp mag noemen.

Na de installatie van Marien I was het aan de Hüthumer Funkenmariechen om het buutprogramma af te trappen. Met een wervelende gardedans kregen ze de sfeer er meteen in. Later op de avond verschenen ze opnieuw op de bühne voor een prachtige showdans, waarbij ook de Hüthumer Tanzbeeren acte de présence gaven.

Vervolgens bestegen Pat en Mies (Patrick Kok en Michael Driessen) het podium. Beide heren zagen het afgelopen jaar Abraham en keken in hun buut terug op de afgelopen 50 jaar. De eerste helft van de avond werd afgesloten door de percussiegroep van harmonie Kunst Na Arbeid, KNAP. Als de Aannemmers voerden zij met allerhande gereedschap een mooi muziekstuk op.

Na de pauze was het de beurt aan ‘Truus en Trees afvalrees’. Wilbert Evers en Jörg Knuvink betraden als twee vrouwelijke mountainbikers het podium. Met grappen over hun vergeefse afvalpogingen kregen ze de zaal plat van het lachen.

De avond werd afgesloten door de mannen van He-j now?! De vierkoppige formatie bracht, naast mottolied ’t Is weer zowiet, ook hun nieuwe nummer Clarabella ten gehore. In het humoristische nummer werd ingegaan op de huidige stikstofperikelen en werden de mannen ondersteund door enkele leden van dweilorkest Ut natte mondstuk.

Op zaterdag werd het programma dunnetjes overgedaan en verscheen als verrassing ook Azums Aosum, het dweilorkest van Marien I, op het podium.

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *