Paverts nemen afscheid van Prins Tonny II

Carnavalsvereniging de Paverts heeft op negen november afscheid genomen van Prins Tonny II en zijn gevolg. In zijn laatste uren als voortrekker van het Zeddamse carnaval zag Tonny een prachtige pronkzitting.

Aan het begin van de avond werd er waardig stilgestaan bij carnavalisten die dit jaar zijn overleden. Vervolgens werd in de bomvolle residentie Ruimzicht onder muzikale leiding van hofkapel Ut Natte Mondstuk begonnen met het buutprogramma. Het spits werd afgebeten door Wilbert Evers, die met zijn buut ‘Bucket List’ de lachers vanaf het eerste moment op de hand kreeg. Na Wilbert was het de beurt aan de mannen van He-j Now?!. In een akoestische setting speelden zij hun nieuwe nummer ‘Blieve’. 

De avond werd voortgezet met een optreden van Rick Groters, die als Magico Rico een onhandige illusionist vertolkte en zo voor grote hilariteit in de zaal zorgde. Het eerste deel van het programma werd afgesloten door de pas 15-jarige Rick Evers die met een interactief nummer de Engelse taalbeheersing van de aanwezigen testte.

Ook Prins Tonny II en zijn Graven Theo en Bas verruilden de troon voor het podium. Na de pauze bespraken zij op humoristische wijze het carnavalsjaar. Afgesloten werd er met de Böhmischer Traum, dat gedurende zijn regeerperiode uitgroeide tot het lijflied van Tonny II.

Ook de Senatoren, bij wie Tonny II zich aan het eind van de avond zou aansluiten, betraden de bühne. Met een combinatie van muziek en de nodige humor kregen zij de zaal plat van het lachen. De pronkzitting werd afgesloten door Henry Welling, die er voor zorgde dat ook in 2019 de Carnavalskrakertrofee van Optimaal FM naar Pavertsdarp ging. De vertolking van zijn nummer ‘Met Marie’ zorgde voor een passend einde van een prachtig programma. Gedurende de avond was er speciale aandacht voor Wilfried Lubbers, die wegens zijn inzet voor de totstandkoming van fusieclub vv Montferland de onderscheiding ‘Pavert van ’t Jaor’ ontving. Daarnaast werden oud-bestuursleden Markwin Buiting en André Migchelbrink benoemt tot Lid van Verdiensten en kregen de mannen van Stichting de Feesttent een onderscheiding voor de organisatie van het Zeddamse Oktoberfest.

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *