Paverts nemen afscheid van Prins Tom I

Paverts nemen afscheid van Prins Tom I

Carnavalsvereniging de Paverts heeft op tien november afscheid genomen van Prins Tom I en zijn gevolg. In zijn laatste uren als voortrekker van het Zeddamse carnaval zag Tom een prachtige pronkzitting.

In een bomvolle residentie Ruimzicht werd er onder de muzikale leiding van hofkapel Ut Natte Mondstuk afgetrapt door de Senatoren. De oud-prinsen, waarbij Tom I zich aan het einde van de avond zou aansluiten, namen de zaal mee naar het Beierse land en zorgden gelijk voor een uitgelaten stemming.Na de Senatoren was het de beurt aan de Dansgarde (Dv-Rhythm), die het publiek nu al voor de derde pronkzitting op rij imponeerde met hun gardedans. Later op de avond kwamen ze terug met een vrije dans, die de handen wederom op elkaar kreeg.

Het programma werd voortgezet met een bijzonder optreden. Het pas 14-jarige duo ‘De Bössels’ (Sam Bosch en Rik Evers) nam plaats in de buutton en kreeg de lachers op hun hand.Ook Prins Tom I verruilde de troon voor het podium. Waar Tom in huid van Vader Abraham kroop, veranderden zijn Graven Leo en Anton -tot hilariteit van de zaal- in twee Smurfen.Vader Abraham was niet de enige BN’er die naar Zeddam was afgereisd: de Raad van XI had ervoor gezorgd dat de mannen van VI hun uitzending vanuit Ruimzicht deden.

De avond werd afgesloten door Maurice de Hond (Marcel Braam), een man die door het leven gaat als ‘interraciaal’ en zich wil laten transformeren tot hond. Een waardige afsluiter voor een prachtige avond.

Gedurende de avond was er speciale aandacht voor Michael Driessen, die wegens zijn vele vrijwilligerswerk voor Zeddamse verenigingen de onderscheiding ‘Pavert van ’t Jaor’ ontving. Ook de dames van de bloemencommissie (Ria Moksietski, Merel Blecking, Erica van Halteren en Wilma Rutjes) werden in het zonnetje gezet en kregen een onderscheiding van Prins Tom I.

Deel dit bericht!