MEEST GESTELDE VRAGEN

Algemeen gestelde vragen van ouders die hun kind voor prins(es), adjudant(e), dansmarietje, buut of raad van XI willen opgeven of hebben opgegeven.

 

Kunnen alleen kinderen meedoen die op de Roncallischool zitten?

Mocht je kind in Zeddam wonen, maar elders op school zitten (groep 7, 8) dan kun je je kind ook opgeven om mee te doen met het carnaval.

In welke groep moet mijn kind zitten als ik mijn kind wil opgeven?

Groep 8: Voor prins(es) en adjudant(e).

Groep 7: Voor dansmarietje.

Groep 7 + 8: Voor de jeugdraad van XI.

Buut: Iedereen

Wat bedragen de kosten?

Er wordt eenmalig een bijdrage gevraagd van € 10,00 per kind. Verder voor aanschaf van kleding (o.a. zwarte broek en schoenen). De rest van de kleding wordt verzorgd door de vereniging (zie hieronder).  

Hoe zit het met de kleding?

Een deel van de kleding komt van de carnavalsvereniging, maar men zal een deel van de kleding zelf moeten aanschaffen, zoals bijvoorbeeld schoenen, sokken en een pantalon (dit is afhankelijk voor welk onderdeel je je kind opgeeft). 

Moet mijn kind tijdens het carnavalsweekend alle dagen aanwezig zijn?

Het is de bedoeling dat aan alle activiteiten meegedaan wordt tijdens het carnavalsweekend. Dit betekent dan vanaf vrijdag t/m maandag.

Moet er geoefend worden?

Er zal een aantal keer geoefend worden om een dansje (dansmarietjes) te leren of de te lopen route van de raad van XI tijdens de pronkzitting. .

Wordt mijn kind van huis opgehaald en weer thuis gebracht tijdens het carnavalsweekend?  

De ouders dienen de kinderen op de afgesproken tijd en locatie te brengen en ophalen. De jeugdcommissie brengt de kinderen alleen vrijdagavond (na het jongerenbal, rond 22.00 uur) weer thuis.

 Wat wordt er van de ouders verwacht?

Het zou fijn zijn als ouders, indien nodig, kunnen helpen met bijvoorbeeld vervoer. Hier worden jullie tijdig door de jeugdcommissie voor gevraagd. Wat wij ook belangrijk vinden is dat de ouders zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig zijn om foto’s te maken. Ook krijg je zo een inkijk welke indruk zo’n carnavalsweekend op je kind achterlaat. 

Kan ik meerdere kinderen uit één gezin opgeven?

Het is inderdaad mogelijk om meerdere kinderen uit hetzelfde gezin op te geven.

Hoe kun je de jeugdcommissie bereiken?

Voor vragen of informatie kunt u altijd mailen naar jeugd@paverts.nl. Wij zullen dan spoedig een reactie geven. Het zou fijn zijn als je je telefoonnummer in de mail zet dan kunnen we eventueel ook telefonisch contact opnemen.